6 Ocak 2020 Pazartesi

MİDE RAHATSIZLIĞINA NE İYİ GELİR

Mide Rahatsızlıklarını Giderme


Mide rahatsızlıkları hem ülkemizde hem de dünyada oldukça sık görülmektedir. Özellikle mevsim geçişlerinde ciddi artışlar göstermektedir ve rahatsızlıkların birçok nedenleri vardır. Başlıca Mide rahatsızlıkları;

Duodenit: Onikiparmak bağırsağında oluşan iltihaplanmadır.


 

Reflü: Mide salgısının yemek borusuna doğru kaçması ve burada iltihap oluşturmasıdır.

Gastrit: Mide mukozasının bir çeşit yangı iltihabıdır.


Mide rahatsızlıkları tedavisi

Başlıca Tedavileri:

Menekşe: 1 bardak kaynar suya, 20 gr menekşe konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Midedeki ağırlığı giderir.


Turunç Kabuğu: Turunç kabuğu toz haline getirilir, günde 1 – 2 gr yutulur.

* 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru kabuk konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 bardak kaynar suya 5 gr kadar kuru çiçek konur, 10 dk bekletilip içilir.

* 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaş veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir.

 

Zerdeçal: 1 Bardak suya, 8 gr kadar bitki konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

* Zerdeçal toz halinde günde birkaç defa 0.25 – 0.50 gr hap halinde alınır.


Tarçın: Tarçın yağından 4-5 damla bir kesme çekerle yenilir.

* Tarçın Kabuğu çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

* Tarçın Tozu; 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz tarçın konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

* Tarçın Tozundan günde bir kaç defa 0.10-0.40 gr bir miktar şekerle yenilebilir.


Kudret Narı: Kudret narı olgun meyveleri balla macun yapılıp yenilir.


Rezene Tohumu: Rezene tohumu toz haline getirilir günde bir kaç defa 0.5 – 1 gr kadar içilir.

* 1 bardak kaynar suya, 4 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.


Meşe Palamudu: 1 bardak suya, 3-4 gr kavrulmuş pelit tozu konur, 5-10 dk kaynatılır, süzülür, bal ve ya şekerle tatlandırılır, günde 2-3 barsak içilir.


Kuş Burnu: 1 bardak kaynar suya, 10 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 defa 1 bardak içilir.

* Meyve toz haline getirilir günde bir kaç defa 5-10 gr içilir.


Mersin Meyvesi: 1 bardak suya, 5-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

Mersin Yaprağı: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Yapraklar toz haline getirilir günde 3 defa 4 gr kadar içilir.


Kekik: 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

* Kekik toz halinde günde 3 defa, 4 gr kadar içilir.


Karanfil: 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr karanfil konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

* Karanfil toz halinde günde 3-4 defa 0.1-0.5 gr arası içilir.


Dere Otu Tohumu: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı çekilmiş tohum konur, 10 dk bekletilir, süzülür, 1 günde tüketilir.


Telif Hakkı © 2020 Bir Yazar Adam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI Defne Yaprağı – Laurus Nobilis Kullanıldığı Yerler Dahilen: Defne yapraklarından yapılan çay halsizlik ve yorgunl...