7 Ocak 2020 Salı

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI


Defne Yaprağı – Laurus Nobilis

Kullanıldığı Yerler

Dahilen:

Defne yapraklarından yapılan çay halsizlik ve yorgunluğa çok iyi gelir. Sinüzitte faydaları vardır.


Antiseptiktir, bağırsak gazlarını giderir, mideyi rahatlatır, iştah açar, hazmı kolaylaştırır, vücuda rahatlık ve sükunet verir, çok şiddetli baş ağrılarında faydalıdır, ateş düşürücü ve terleticidir, kan dolaşımını düzenler, adet gecikmelerinde faydalıdır, aybaşı azlığını giderir ağrısını keser, idrar tutukluğunu giderir, kumları döker, romatizmal ağrılarda ağrı kesici olarak faydalıdır, dizlerdeki ağrıyı giderir, ishali keser, ağız ve gırtlak iltihaplarında giderir, sinüzitte ve mesane hastalıklarında faydalıdır.


Kullanılışı:


1 bardak kaynar suya, 5-10 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir.


Süreli bronşiti giderici, iştahsızlık ve hazımsızlığa karşı;

1 bardak suya 4 gr defne yaprağı, 8 gr kuru portakal kabuğu konur, 15 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir. İçimi kolay ve etkisi kuvvetlidir.



Haricen:

Egzamada yaprağı lapa haline getirilir, hastalıklı bölgeye konulur veya yapraklar kaynatılır, suyu ile cilt yıkanır. Aynı zamanda bu su ile anjin ağız ve gırtlak iltihaplarında gargara yapılır.

Mesane hastalıklarında yapraklarını kaynatılıp üzerine konulur.

Sinüzitte bu su alına ve ağrıların olduğu yere uygulanır.





Telif Hakkı © 2020 Bir Yazar Adam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI Defne Yaprağı – Laurus Nobilis Kullanıldığı Yerler Dahilen: Defne yapraklarından yapılan çay halsizlik ve yorgunl...