6 Ocak 2020 Pazartesi

ÇAM FİLİZİNİN FAYDALARI

ÇAM FİLİZİNİN FAYDALARI



Çam filizinin birçok faydası vardır bunların başında ise halsizliği giderir, kuvvet verir, kanı temizler, astım, nezle ve boğmacaya iyi gelir. Ayrıca vitamin ve ilaç yapımında kullanılır. Saydığımız bu durumlar için ise hazırlanışı şu şekildedir.



50 gr çam filizi 1 lt suda kaynatılır, süzülür ve bir müddet içmeye devam edilirse dermansızlık ve zafiyete iyi gelir, kuvvet vericidir. vücudun mukavemetini arttırır.


75 gr çam filizi 1 lt suya konulur. 1 gece bekletilir ve daha sonra kaynatılır. 10 dk bekletilip süzülür. Balla tatlandırılır, günde 2 fincan içilirse, astım, nezle ve boğmacaya iyi gelir. Ayrıca kanı temizler. Sıcak olarak içilmelidir.



 

Ayrıca çam filizlerinden yapılan ilaçlar, vitaminler ve enzimler kuvvet verici, vücudun mukavemetini ve kuvvetini artırıcı olarak kullanıldığı için bu ilaçların alınmasında herhangi bir sakınca görülmemektedir.



Telif Hakkı © 2020 Bir Yazar Adam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI

DEFNE YAPRAĞİNIN FAYFALARI Defne Yaprağı – Laurus Nobilis Kullanıldığı Yerler Dahilen: Defne yapraklarından yapılan çay halsizlik ve yorgunl...